Policija pred uvedbo nadzora: Na obremenjenih prehodih pričakujemo zastoje

Slovenija 20. Okt 202315:08 0 komentarjev
mejni prehod
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

S soboto bo Slovenija na mejah s Hrvaško in Madžarsko začasno uvedla mejni nadzor. "Predvsem na tistih prehodih, ki so bolj obremenjeni s prometom, lahko pričakujemo občasne zastoje," je za medije povedal predstavnik sektorja mejne policije Robert More. Pravi, da policija še naprej pripravlja vse potrebno za uvedbo tega začasnega ukrepa, na mejah bo po njegovih besedah prisotnih okrog 500 oziroma 600 policistov.

Kot smo poročali, bo Slovenija v noči iz petka na soboto na mejah s Hrvaško in Madžarsko ponovno uvedla začasni mejni nadzor.

Na nekaterih prehodih bodo policisti promet nadzirali ves čas, drugi mejni prehodi pa bodo namenjeni zgolj državljanom Slovenije in Evropske unije (EU) ter osebam, ki uživajo pravico svobodnega gibanja po pravu EU. Seznam mejnih prehodov, na katerih bo policija izvajala stalni nadzor, je objavljen v prispevku Zdaj je uradno: na teh mejnih prehodih bo policija izvajala stalni nadzor.

Predstavnik Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije Robert More je za medije odgovoril na nekaj ključnih vprašanj o novi ureditvi na mejah s Hrvaško in Madžarsko.

Ali je policija pripravljena na začasno uvedbo nadzora na mejah? Koliko policistov bo prisotnih na mejah?

Lahko potniki pričakujejo, da bodo na mejah nastajale večje gneče?

Ali lahko pričakujemo, da bo mejni nadzor trajal več kot 10 dni?

Ali pričakujete, da bo mejni nadzor učinkovitejši od siceršnjih ukrepov na mejah?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!