Policija svetuje: v času shoda raje ne hodite po nenujnih opravkih

Slovenija 20. Okt 202109:13 > 09:18 2 komentarja
Protestnik isedijo
N1

Ljubljanski policisti svetujejo, naj vozniki med za danes napovedanim shodom ne opravljajo nenujnih voženj proti centru in raje uporabljajo obvoze prek avtocestnega obroča.

Policija opozarja, da zaradi napovedanega neprijavljenega shoda obstaja možnost, da bodo v centru Ljubljane zaprte določene ulice in ceste.

Voznikom svetujejo, da med shodom ne opravljajo nenujnih voženj proti centru in naj raje uporabljajo obvoze prek ljubljanskega avtocestnega obroča. Tudi sicer apelirajo, naj morebitni udeleženci ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa.

“Med drugim je treba razumeti, da cestne povezave pogosto uporabljajo tudi ekipe za reševanje in bi bilo zaradi tega lahko ogroženo tudi življenje ljudi,” so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

V središču Ljubljane je popoldan namreč napovedan protest tistih, ki nasprotujejo pogoju PCT in zahtevajo odstop vlade. Protest znova ni uradno prijavljen.

Ponovno ograjen Trg republike

Zaradi organizacije ljubljanskega maratona bo danes in prihodnje dni ograjeno območje Trga republike, na katerem bodo postavljeni šotori in oprema za izvedbo športnega dogodka.

“Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo. Zato vse prosimo, da upoštevajo ukrepe, ki jih bo za varovanje območja zagotovil organizator, ter navodila in ukaze varnostnih služb na tem območju,” še sporoča policija.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje