Policija ujela državljana Srbije in BiH, ki sta prevažala prebežnike

Slovenija 29. Mar 202312:57 0 komentarjev
arbitraža meja
PROFIMEDIA

Policisti so med nadzorom na območju Obrežja ujeli državljana Srbije in BiH, ki sta v avtomobilih prevažala prebežnike. Ti so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti so v torek med nadzorom prometa ujeli državljana Srbije in BiH, ki sta v avtomobilih prevažala prebežnike, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Obema so zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo pa bosta privedena pred sodnika za prekrške. Postopki s prebežniki pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Državljan Srbije je v osebnem avtomobilu z registrskimi oznakami Srbije prevažal tri državljane Iraka. Policisti so ga ustavili na območju Obrežja. Državljana Bosne in Hercegovine pa so ustavili v Čatežu ob Savi. Ta je v osebnem avtomobilu s slovenskimi registrskimi oznakami prevažal pet državljanov Turčije.

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje v torek na območju, ki ga pokriva policijska postaja Brežice in je trenutno po podatkih policije najbolj obremenjeno z nezakonitimi prestopi meje, ujeli tudi več deset prebežnikov, med njimi kar 38 Kubancev. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!