Policija zbira informacije o moških, ki naj bi pred šolo nagovarjala učenca

Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo)

Policisti so v ponedeljek dobili obvestilo, da naj bi pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Po informacijah policije se otrok na vabilo ni odzval, odšel naj bi mimo in o tem obvestil starše. Policija, ki je o dogodku takoj začela zbirati obvestila, staršem svetuje pogovor z otroki o ravnanju v podobnih primerih.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, so policisti obvestilo o dogajanju prejeli v ponedeljek okoli 14.30. Po doslej zbranih podatkih naj bi bila starejša moška v modrem kombiju, najverjetneje znamke Mercedes vito starejše izvedbe, ki je imel tuje registrske številke. Iz kombija naj bi nagovorila učenca in mu ponudila čokolado, ta pa naj bi odšel mimo in o dogodku obvestil starše.

Na policiji zagotavljajo, da se v vseh takšnih primerih takoj ustrezno odzovejo, zberejo prve informacije in zadevo spremljajo predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. “Tako je tudi v tem primeru,” so navedli na policijski upravi.

Staršem svetujejo, da naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube. Otrokom naj pojasnijo tudi, da naj si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Obvestilo o dogodku pred II. Osnovno šolo Slovenj Gradec je na spletni strani objavila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. Ta med drugim dodaja, da tudi šole obveščajo starše, naj se o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah pogovorijo z otrokom. Po navedbah občine bodo policisti v prihodnjih dneh poostrili nadzor v okolici vseh osnovnih šol v občini, tam pa bodo tudi občinski redarji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.