Zakaj je več tisoč ljudi na Dolenjskem in v Beli krajini ostalo brez elektrike?

Gospodarstvo 15. Nov 202211:38 1 komentar
izpad elektrike, Elektro Ljubljana
Elektro Ljubljana

Na jugovzhodu države se je zgodil izpad električne energije. Brez elektrike je po podatkih uprave za zaščito in reševanje ostalo več kot 60 tisoč gospodinjstev. V podjetju Eles, ki je skrbnik prenosnega omrežja v Sloveniji, so za N1 potrdili, da je vzrok delovna nesreča na razdelilni postaji Hudo.

Malo pred 11. uro je več tisoč gospodinjstev na območju Novega mesta, Krškega, Škocjana in Šmarjeških Toplic ostalo brez elektrike. V podjetju Eles, ki je skrbnik prenosnega omrežja v Sloveniji, so za N1 potrdili, da je vzrok za izpad električne energije delovna nesreča na razdelilni postaji Hudo.

Neuradno se je ena oseba v nesreči poškodovala in so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Na kraju dogodka je tudi policija, tehnične ekipe podjetja pa so težave odpravile okoli 11. ure. Več informacij bodo v podjetju Eles podali po prvi analizi nesreče.

Po podatkih Elektra Ljubljana je brez elektrike ostalo več kot 21 tisoč odjemalcev, uprava za zaščito in reševanje pa poroča o več kot 60 tisoč gospodinjstvih. Poleg gospodinjstev so brez elektrike med drugim ostali v trebanjskem podjetju Trimo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje