Policijski helikopter z razdejane kmetije rešil dva pujsa (VIDEO)

Slovenija 10. Avg 202315:52 1 komentar

Tudi po tem, ko je najhujše že mimo, imajo slovenski policisti polne roke dela. Helikopterska posadka, ki je v najtežjih trenutkih s streh zalitih hiš reševala ljudi, tudi zdaj ne počiva. Na prizadeta območja dovažajo material in gorivo, z opustošene kmetije pa so na varno odpeljali tudi dva pujsa.

Na policiste so se danes obrnili iz okolice Ljubnega ob Savinji. Eno od tamkajšnjih kmetij so podivjane vode skoraj popolnoma uničile, preživela pa sta le dva pujsa, ki so ju zdaj želeli prepeljati na varno.

Policijski helikopter je zato priletel na težko dostopno območje in pujsa z vitlom dvignil ter prepeljal na bližnjo varnejšo lokacijo. “Družina, ki je v poplavah izgubila praktično vso kmetijo, hlev in kmetijsko mehanizacijo, uničen pa je bil tudi njen dom, je bila izjemno hvaležna. Na kmetiji je bilo še več živali, a sta preživela le dva pujsa in kobila, ki se je sama rešila,” so sporočili s policije.

Letalska enota policije sicer v teh dneh predvsem dovaža material, ki ga na opustošenih področjih potrebujejo za sanacijo. Tako so v sredo v Savinjsko dolino prepeljali sode z nafto za delovne stroje, ki urejajo strugo Savinje. “Sodi so med poletom viseli v zraku pripeti na vitel, zato smo morali biti zelo previdni,” si pojasnili na policiji.

Zahteven prevoz goriva in drugega materiala si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Helikopter policije je danes med drugim poletel na Koroško Belo in tja peljal material za obvladovanje razmer na plazu, ki je v začetku tedna ogrožal naselje.

Poleg helikopterske enote je na prizadetih območjih tudi več policistov, ki pred tatovi varujejo razdejana domovanja. V ponedeljek pa je ceste na Gorenjskem pomagal čistiti tudi policijski vodni top.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje