Policisti iščejo 36-letnika zaradi gojenja konoplje

Slovenija 02. Avg 202109:27 > 11:10 0 komentarjev
preiskava
PU Koper

Policisti so pred tednom dni v hišnih preiskavah na območju policijskih postaj Koper, Ilirska Bistrica in Kozina odkrili dva prostora za gojenje prepovedane droge konoplje. Glavnega osumljenca, 36-letnika iz okolice Kozine, še iščejo.

V hišnih preiskavah na območjih treh policijskih postaj – Koper, Ilirska Bistrica in Kozina, so policisti prejšnji teden zasegli različne pripomočke za gojenje prepovedane droge, kot so žarnice, transformatorji, ventilatorji, vodne črpalke in podobno. Našli so tudi 626 sadik konoplje in približno 1.770 gramov posušene konoplje in smole.

Glavnega osumljenca še iščejo

Glavnega osumljenca kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami niso izsledili pri hišnih preiskavah, zato so zanj razpisali iskanje.

Pri eni od hišnih preiskav, in sicer v Ilirski Bistrici, so policisti izsledili 57-letnega državljana Srbije, zoper katerega je bil razpisan evropski nalog za prijetje. Pobudnica tega je bila Hrvaška.

preiskava preiskava
PU Koper
preiskava preiskava
PU Koper
preiskaca preiskaca
PU Koper
preiskava preiskava
PU Koper

Omenjenega osumljenca so policisti s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Gre za storilca kaznivih dejanj tudi v preteklosti, in sicer s področja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja, so zapisali na Policijski upravi Koper.

Policisti preverjajo tudi utemeljene razloge za sum storitve dveh kaznivih dejanj tatvine, in sicer tatvine električne energije, uporabljene za gojenje konoplje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!