Policisti izsledili moškega, ki je svoj avto pral kar v reki Dragonji

Slovenija 16. Apr 202420:30 4 komentarji
Moški je avto opral kar v reki Dragonji.
Moški je avto opral kar v reki Dragonji.

Koprski policisti so izsledili moškega, ki je v nedeljo svoj avtomobil pral kar v reki Dragonji, ki spada v območje Nature 2000. Prihaja iz okolice Kopra, policisti pa zbirajo obvestila v smeri ugotavljanja prekrška po zakonu o ohranjanju narave in zaradi suma kršitve zakona o vodah.

Po družbenem omrežju Facebook so zakrožile fotografije moškega in ženske, ki sta se z avtom v nedeljo zapeljala v reko Dragonjo in ga v njej — s čistilom — tudi oprala.

“Presodite sami, dogajalo se je v dragonjski dolini … Bravo, človeštvo. Ko prideš prat avto v našo prelepo reko Dragonjo, območje Nature 2000. Dragonja, narava takih obiskovalcev resnično ne potrebuje,” je zapisal eden od uporabnikov. Pod objavo so se nato oglasili številni komentatorji, ki so prepričani, da bi nenavaden dogodek morala obravnavati policija in da si lastnik avtomobila zasluži visoko kazen.

Na Policijski upravi Koper so pojasnili, da so fotografijo na družbenem omrežju zaznali, lastnika vozila, ki je doma iz okolice Kopra, pa že izsledili.

“Trenutno koprski policisti preverjajo in zbirajo potrebna obvestila v smeri ugotavljanja prekrška po zakonu o ohranjanju narave v delu vožnje v naravnem okolju z motornim vozilom,” so zapisali na PU Koper. Gre namreč za območje Nature 2000. Poleg tega ocenjujejo, da je lastnik kršil še 67. člen zakona o vodah, saj je v površinskih vodah ter na vodnem in priobalnem zemljišču prepovedano pranje vseh vozil.

“Obvestili smo inšpektorat za naravne vire in prostor, saj gre za kršitve iz njihove pristojnosti,” so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje