V Laškem policisti v enem dnevu kar trikrat obravnavali istega človeka

Slovenija 06. Maj 202416:48 0 komentarjev
policist ustavlja avto
Simbolična fotografija (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Policisti so v Laškem zaradi vožnje pod vplivom alkohola in fizičnega napada kar trikrat obravnavali istega človeka.

Policisti so v Laškem najprej posredovali, ko je moški z območja Novega mesta fizično napadel občana. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, so napadalcu izdali plačilni nalog.

Istega moškega so nato policisti ustavili med vožnjo na območju Laškega in mu odredili alkotest. Ta je pokazal, da ima 1,08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga pridržali v prostorih policijske postaje Celje.

Zakonsko je za običajne voznike kategorije B dovoljena stopnja alkohola do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Po končanem pridržanju je moški z območja Novega mesta, kljub temu da je policijska prepoved vožnje še vedno veljala, znova sedel za volan. Policisti so ga v Laškem znova prestregli in mu odredili nov alkotest, ki je pokazal 0,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Kot so še sporočili s PU Celje, bodo za oba primera vožnje pod vplivom alkohola proti kršitelju podali obdolžilna predloga, moškemu pa so že zasegli vozilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!