Policisti zaradi prevoza prebežnikov kazensko ovadili dva tuja državljana

Slovenija 25. Sep 202316:25 1 komentar
Policija
Simbolična fotografija (Foto: Žiga Živulović jr./ BOBO)

Novomeški policisti so med koncem tedna ustavili 43-letnega državljana Rusije, ki je v vozilu prevažal sedem državljanov Rusije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Ustavili so tudi 23-letnega državljana Turčije, ki je prevažal še dva državljana Turčije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Oba so kazensko ovadili.

V petek zgodaj popoldne so policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje na avtocestnem počivališču Grič kontrolirali 43-letnega državljana Rusije, ki je v vozilu peljal še sedem državljanov Rusije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Policisti so 43-letnika pridržali in kazensko ovadili, ostale pa odpeljali v postopek na policijsko postajo za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v soboto popoldne na bencinskem servisu Obrežje kontrolirali avtomobil italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 23-letni državljan Turčije z urejenim statusom v Italiji. V postopku so ugotovili, da prevaža še dva državljana Turčije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo, zato so 23-letnika kazensko ovadili.

Policisti so med koncem tedna zaradi nezakonitega prehoda notranje meje oziroma neizpolnjevanja pogojev za bivanje v Sloveniji obravnavali 433 tujcev. Vse so prijeli na območju Posavja. Postopki z njimi še niso zaključeni, so še sporočili s policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje