Poplavljene ceste, podrta drevesa in strele: nalivi znova povzročili težave

Slovenija 08. Jun 202206:33 > 08:45 0 komentarjev
Dež, neurje
PROFIMEDIA

Predvsem v vzhodni polovici Slovenije je obilno deževje znova povzročilo kar nekaj težav.

V večernih urah in delu noči je Slovenijo zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, so se neurja pojavljala povsod po državi z izjemo Primorske. Skupno je bilo zaznanih 135 dogodkov, posredovalo je 66 prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev in tri poklicne gasilske enote.

Zaradi močnih nočnih nalivov, ki so na območju Krajevne skupnosti Bresternica – Gaj povzročili hudourniške vode, ki so poplavile ceste, v Bresterniški grabi trenutno poteka zapora ceste na območju razcepa Sredma – Medič (obvoz poteka čez Medič), so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Največ dela so imeli gasilci v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici. Črpali so meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V naseljih Loče (občina Slovenske Konjice), Male Rodne (občina Rogaška Slatina) in Tribuče (občina Črnomelj) so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih, v kraju Svinjsko (občina Sevnica) je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v naselju Koretno (občina Šmarje pri Jelšah) pomožni objekt, na Ptujski cesti v Račah (občina Rače – Fram) pa je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable.

V Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila piščančjo farmo, pri tem so gasilci poleg črpanja vode pomagali lastniku umakniti na suho 3.000 piščancev.

Narasla reka Paka je v Gornjem Doliču uničila most lokalne ceste Gornji Dolič–Kozjak, piše STA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!