Poslanci bodo odločali o novem notranjem ministru

Slovenija 21. Feb 202306:25 2 komentarja
Boštjan Poklukar na zaslišanju pred poslanci
Teja Perko/DZ

Poslanci bodo danes odločali o novem notranjem ministru Boštjanu Poklukarju. Večjih presenečenj ni pričakovati.

Poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Večjih presenečenj ob tem v DZ ni pričakovati. Poklukar bo sicer na ministrskem stolčku nasledil Tatjano Bobnar, ki je po zaostritvi odnosov s premierjem Robertom Golobom s te funkcije odstopila decembra lani.

Poklukar, ki je bil minister za notranje zadeve že med septembrom 2018 in marcem 2020, v času vlade premierja Marjana Šarca, je minuli teden prestal zaslišanje pred pristojnim parlamentarnim odborom, kjer je med prednostnimi nalogami izpostavil boj s korupcijo, upravljanje migracij ter depolitizacijo, profesionalizacijo in modernizacijo policije.

Večjih presenečenj ob potrjevanju Poklukarja za ministra ni pričakovati. So se pa ob razkritju imena kandidata pojavili očitki o morebitni vpletenosti državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo Damirja Črnčeca v delo Poklukarja. Te so v stranki Gibanje Svoboda kategorično zavrnili.

Svoje ekipe Poklukar še ni razkril. “Bo pa to povsem kompetentna ekipa, sposobna teh izzivov in prioritet, ki sem jih tudi predstavil na odboru,” je dejal. O tem, ali bodo na položajih ostali sedanji državni sekretarji, pa se še niso pogovarjali, je dejal. Prav tako ni razkril, ali bo na položaju generalnega direktorja policije ostal sedanji v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav.

Po odstopu Bobnarjeve je resor sicer začasno vodila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje