Poslanka Svobode pojasnila, zakaj zapušča parlament

Slovenija 18. Mar 202418:59 0 komentarjev
Monika Pekošak
Foto: N1

Poslanka Svobode Monika Pekošak odstopne izjave še ni podala, a zapušča poslanke klopi. Zatrdila je, da je njena odločitev osebne narave, nadaljevala bo z delom na področju financ, ki ga je od vstopa v državni zbor zelo pogrešala. Ostaja pa aktivna članica Svobode. "Treba je spoštovati odločitev posameznika," pa komentirajo v Svobodi.

“Preden sem postala poslanka, sem svojo celotno poklicno kariero preživela v gospodarstvu in se posvečala delu na področju financ. Delo v financah sem, čeprav sem v politiki sodelovala na izjemno pomembnih projektih in poslansko funkcijo opravljala z veseljem, vendarle zelo pogrešala. Svoje znanje in izkušnje želim še nadgraditi, bom pa zagotovo ostala aktivna članica Gibanja Svoboda,” je v odzivu za STA zapisala poslanka največje vladne stranke Monika Pekošak.

Pekošak je sicer po izobrazbi diplomirana ekonomistka, pred vstopom na politični parket je bila več let zaposlena kot finančna managerka v mednarodnih okoljih. Tej temi se je pretežno posvečala tudi v parlamentu, kjer je podpredsednica odbora DZ za finance. Prav tako je članica komisije za nadzor javnih financ in odbora DZ za izobraževanje, znanost in mladino.

V Gibanju Svoboda so danes poudarili, da je poslanka Pekošak “izvrstna članica” njihove ekipe, a da se lahko vsak odloči, da svojo kariero morda nadaljuje tam, kjer se počuti najbolj suveren in mu to predstavlja najvišji karierni cilj. “Vsekakor jo bomo pogrešali, a je treba spoštovati odločitev vsakega posameznika,” je v izjavi za medije danes dejala poslanka Svobode Tereza Novak. Po njenih besedah sicer ni nič nenavadnega, če se kdaj odločiš nadaljevati kariero na kakšnem drugem področju, ne glede na to, da si prej vstopil v parlament.

Po pričakovanjih bo o svojem odhodu Pekošak s poslanskimi kolegi govorila tudi na torkovi seji poslanske skupine, po tem pa bi utegnilo postati jasno, kdaj točno bo zapustila poslanske vrste. Glede na rezultate državnozborskih volitev, objavljene na spletni strani Državne volilne komisije, je naslednji v vrsti za poslanski mandat Dimitrij Zadel, sicer nekdanji predsednik uprave Luke Koper.

To sicer ne bo prvi odstop poslancev iz vrst Svobode, lansko jesen sta s poslanske funkcije odstopila poslanca Dejan Zavec in Martin Marzidovšek, prvi zaradi zdravstvenih razlogov, drugi pa zaradi novega kariernega izziva, sta tedaj pojasnila. Po izključitvi iz stranke pa je poslansko skupino zapustila tudi Mojca Šetinc Pašek, ki je sedaj nepovezana poslanka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!