Odhaja še ena poslanka Svobode

Slovenija 15. Mar 202419:01 > 19:49 2 komentarja
Monika Pekošak
Foto: N1

Poslanka Svobode Monika Pekošak bo v prihodnjih dneh odstopila s poslanske funkcije, je prva poročala STA. O tem naj bi že govorila z vodjo poslancev Svobode Borutom Sajovicem, poslanske kolege pa naj bi z odhodom seznanila predvidoma prihodnji torek, smo izvedeli neuradno.

Kot je razkrila STA, poslanske vrste zapušča Monika Pekošak iz vrst Svobode.

Po izobrazbi je diplomirana ekonomistka, pred vstopom na politični parket pa je bila več let zaposlena kot finančna managerka v mednarodnih okoljih. Tej temi se je pretežno posvečala tudi v parlamentu, kjer je podpredsednica odbora DZ za finance. Prav tako je članica komisije za nadzor javnih financ in odbora DZ za izobraževanje, znanost in mladino.

Njenega odhoda sicer v poslanski skupini še ne komentirajo, to naj bi storili v začetku prihodnjega tedna. Tudi Pekošak se za zdaj na poizvedovanje STA ni odzvala. Po besedah naših virov iz Svobode pa naj bi svoj odstop uradno najavila prihodnji torek, ko bo tudi redna seja poslanske skupine.

Svojo pot naj bi poslanka nadaljevala v finančnem svetu, v katerem je delovala, preden je sedla v poslansko klop.

Glede na rezultate državnozborskih volitev, objavljene na spletni strani Državne volilne komisije, je naslednji v vrsti za poslanski mandat Dimitrij Zadel, nekdanji predsednik uprave Luke Koper.

Poslansko skupino Svoboda in tudi državni zbor sta lani septembra zapustila že Dejan Zavec in Martin Marzidovšek, novembra pa je iz poslanske skupine izstopila Mojca Šetinc Pašek, ki so jo pred tem izključili iz stranke. Zdaj deluje kot nepovezana poslanka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje