Posledice neurja s točo: v kampu Šobec skoraj ni šotora, ki ni uničen

Črna kronika 27. Jun 202315:26 > 28. Jun 2023 12:39 2 komentarja
kamp šobec, neurje
Posnetek zaslona Avtokampi.si

Silovito neurje s točo in močnim vetrom je popoldne zajelo tudi kamp Šobec na Gorenjskem. Vodja recepcije kampa je za N1 potrdil, da je škoda velika, skoraj ni šotora, ki ne bi bil uničen, dan po neurju pa so iz vodstva kampa sporočili, da škoda ni tako velika, kot je bilo sprva videti.

Toča je popolnoma prekrila nekatere dele Gorenjske, “videti je, kot da smo sredi januarja in da gledamo zimsko idilo”, poročajo domačini in turisti z Bleda in iz Lesc. “Stolklo je praktično vse.”

Močno neurje, ki je trosilo celo za oreh debelo točo, je razdejalo tudi med turisti zelo priljubljen kamp Šobec.

Vodja recepcije Jan Škaper je za N1 povedal, da v celotnem kampu skoraj ni šotora, ki ne bi bil uničen oziroma raztrgan, dan po neurju pa so iz vodstva kampa sporočili, da škoda ni tako velika, kot je bilo sprva videti.

Poškodovani so tudi avtomobili, ki so jih turisti poskušali vsaj za silo zaščititi kar z odejami.

“K sreči do tega trenutka nihče od gostov ni iskal prve pomoči,” je Škaper odgovoril na naše vprašanje, ali so morda poškodovani tudi ljudje.

O škodi na objektih iz kampa Šobec ne poročajo, tudi prostori so ostali suhi, saj je osebje po besedah Škaperja takoj prijelo za metle in ostalo orodje ter začelo čistiti zamašene jaške.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje