Posledice požara: fotografije požganega Nanosa

Črna kronika 01. Jan 202214:55 > 19:43 1 komentar
Požgani Nanos 8
Bralec/N1

Gasilci so požar, ki je včeraj zvečer zaradi pirotehničnega sredstva zajel travinje pod vrhom Nanosa, danes ob pomoči helikopterja Slovenske vojske dokončno pogasili. Ostalo je dokaj obsežno pogorišče in, kot nam je sporočil bralec, močan smrad po zažganem.

Požar so gasilci PGD Razdrto, Veliko Ubeljsko, Podnanos, Vipava, Vrhpolje, Šmihel – Landol, Hruševje, Slavina in Studenec delno pogasili že do jutra, ker pa jim je delo oteževal težko dostopen in poledenel teren, jim je zjutraj na pomoč priskočil tudi helikopter Slovenske vojske.

Pri intervenciji, ki je zdaj končana, si je eden od gasilcev poškodoval nogo. Na fotografijah, ki nam jih je poslal bralec, lahko preverite posledice nepremišljene uporabe pirotehnike.

Požgani Nanos 4 Požgani Nanos 4
Bralec/N1
Požgani Nanos 6 Požgani Nanos 6
Bralec/N1
Požgani Nanos 7 Požgani Nanos 7
Bralec/N1
Požgani Nanos 1 Požgani Nanos 1
Bralec/N1
Požgani Nanos 2 Požgani Nanos 2
Bralec/N1
Požgani Nanos 3 Požgani Nanos 3
Bralec/N1
Požgani Nanos 5 Požgani Nanos 5
Bralec/N1

Moški iz Postojne 400 metrov pod vrhom odvrgel pirotehnično sredstvo

Kot so sporočili s policijske uprave Koper, je skupina ljudi hodila proti vrhu Nanosa. Približno 400 metrov pod vrhom je moški iz Postojne na pohodno pot odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je po eksploziji zanetilo požar. Ta se je nato hitro razširil po pobočju.

Zoper 45-letnega moškega, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo, bo zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju podan predlog na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje