Poslovanje Gen-I: Knovs imenoval skupino za nenapovedan nadzor

Slovenija 03. Mar 202314:17 0 komentarjev
Gen-I
Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Potem ko je to zahtevala tretjina članov Knovsa, so se na 6. nujni seji seznanili z aktivnostmi Sove v zvezi s poslovanjem podjetja Gen-I na Zahodnem Balkanu. Komisija je imenovala tudi pooblaščeno skupino, ki bo opravila nenapovedan nadzor na sedežu ene od nadzorovanih služb.

Komisija državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se je na sredini seji seznanila z aktivnostmi Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) v zvezi s poslovanjem podjetja Gen-I na Zahodnem Balkanu.

Seznanitev z dokumentacijo o aktivnostih Sove v zvezi s poslovanjem podjetja Gen-I na Zahodnem Balkanu je zahtevala tretjina članov Knovsa.

Komisija je imenovala tudi pooblaščeno skupino, ki bo opravila nenapovedan nadzor na sedežu ene od nadzorovanih služb, so sporočili po seji.

Hkrati so se člani na sredini 6. nujni seji Knovsa seznanili z zapisnikom o izvedenem nadzoru na sedežu Sove, ki so ga opravili 2. februarja letos. Zaključke je sprejela pooblaščena skupina na omenjenem nadzoru.

Preberite še: Zaradi prijetja ruskih agentov Knovs na nenapovedanem nadzoru na Sovi (VIDEO)

Seznanili so se tudi z aktivnostmi Sove v zvezi z delovanjem ekstremističnih skupin ter določenih posameznikov, ki so bili v zadnjem času izpostavljeni v medijih. Direktor Sove Joško Kadivnik je članom Knovsa predstavil aktivnosti Sove in njihove ugotovitve ter podrobneje odgovoril na vprašanja članov, so še sporočili po seji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!