Posnetek dramatičnega reševanja iz avta: “Gospo smo rešili z vrvjo” (VIDEO)

Slovenija 05. Avg 202305:41 0 komentarjev
koroška posnetek
Posnetek zaslona/Jasmin Bajrektarevič/Koroška čveka/FACEBOOK

Prizori poplavljene Slovenije so pretresljivi, prav tako posnetki, ki prihajajo iz različnih koncev države. Posnetek reševanja ženske iz avta, ki je obtičal v deroči vodi, pa so objavili tudi tuji mediji.

Slovenijo so v petek ob vremenski ujmi zajele verjetno največje poplave v zgodovini Slovenije. O izrednih razmerah so se razpisale tudi številne tuje medijske hiše, med drugim tiskovna agencija Reuters, britanski Guardian in Sky news. Ta je novico pospremil s posnetkom dramatičnega reševanja ženske na Koroškem, kjer so razmere še posebej hude.

Posnetek so prvi sicer objavili na Facebookovi strani Koroška Čveka. Kot so zapisali, je voda zalila tudi cesto Mežica–Prevalje in Holmec–Prevalje (na Poljani). Tam so na pomoč voznici, ki jo je zajela deroča voda, priskočili domačini.

“Gospo smo iz avta rešili z vrvjo, ker sva bila po naključju v bližini dva plezalca in sva imela opremo v avtu. Gospa je na varnem, presrečna, da je preživela to grozo,” je dogajanje opisal Jasmin Bajrektarevič, eden od rešiteljev. “Mislim, da smo bili vsi malo v šoku. Gospa je kričala iz avta na pomoč in mi smo hitro ukrepali, saj smo ugotovili, da gasilci ne morejo do nas,” je še dejal sogovornik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!