Potniki vlaka na nadomestni avtobus čakali več ur. Kaj pravijo na železnicah?

Slovenija 04. Jul 202310:02 4 komentarji
Podstavni voziček vlaka
PROFIMEDIA

V ponedeljek zvečer so morali zaradi zemeljskega plazu ustaviti vlak na relaciji Zagorje-Sava-Litija. Za potnike je bil organiziran nadomestni avtobus, ki pa je zaradi slabega vremena in zahtevnih razmer v prometu zamujal več ur. "Slovenske železnice so nesposobne organizirati avtobus v dostojnem času," je o dogodku zapisala uporabnica Twitterja. Kako odgovarjajo na Slovenskih železnicah?

Uporabnica je na Twitterju opisala podrobnosti včerajšnjega dogodka, ko je plaz zasul železniške tire, zato je do nadaljnjega zaprta proga med postajami Zagorje-Sava-Litija.

“Ob 20.30 je šla na vlak za Ljubljano. Ob 22.20 so jim v Trbovljah povedali, da je proga zaprta zaradi plazu in da bo prišel avtobus. Ob 23.00 so jim povedali, da pride avtobus predvidoma čez dve uri. Slovenske železnice ste nesposobne en avtobus organizirat v dostojnem času, samoukinite se,” je komentirala.

S Slovenskih železnic so ji odgovorili, da je žal že čez dan včasih težko dobiti proste avtobuse in šoferje. “Včasih pripeljejo iz drugega konca Slovenije, ker jih na območju dogodka ni mogoče aktivirati. Potem pa se sešteje še čas za pot, na roke pa nam večinoma ne gre niti teren. Tudi mi si želimo, da bodo vsa dela čim prej zaključena in da ne bi bilo nobenih nepredvidenih oziroma izrednih dogodkov,” so zapisali.

Za N1 so iz Slovenskih železnic še dodatno pojasnili, da je nadomestni prevoz za potnike vlaka zamujal, saj so najprej morali organizirati prevoz, dodatno zamudo pa je povzročilo tudi dejstvo, da je bila cesta zaradi močnega neurja in aktivnosti interventnih služb, ki so odstranjevale njegove posledice, neprevozna.

Kot smo poročali, se je v ponedeljek zvečer na železniški progi Zagorje-Sava iztiril potniški vlak, ki je malo pred železniško postajo Sava naletel na zemeljski plaz. Vlak je zaradi neurja v Zasavju preventivno vozil z zmanjšano hitrostjo. Na vlaku je bilo okoli 20 potnikov in nihče ni bil poškodovan. Železniška proga bo do nadaljnjega zaprta. Prav tako je zaradi slabega vremena na železniški progi Sava-Kresnice prišlo do nanosa zemljine na železniško progo. Na železniško progo je zgrmelo več kot 200 kubičnih metrov materiala.

Zaradi posledic neurja je prej napovedana zapora proge med postajami Kresnice-Laze-Ljubljana Zalog, kjer sicer te dni potekajo dela, do nadaljnjega odpovedana. To pomeni, da na tej relaciji vlaki vozijo.

Od jutri vlaki vozijo po voznem redu. Na odseku, kjer je bil plaz, je vpeljana počasna vožnja do dokončne sanacije.

Vir: Slovenske železnice

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje