Na štajerski avtocesti vozil v napačno smer, policija voznika še ni izsledila

Slovenija 10. Okt 202308:30 > 14:46 1 komentar
Napačna smer
Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

Zjutraj je na štajerski avtocesti med Pesnico in Šentiljem proti Avstriji voznik vozil v napačno smer. Policija je s primerom seznanjena, vendar voznika ni izsledila.

Prometnoinformacijski center je zjutraj opozoril, da je na štajerski avtocesti voznik vozil v napačno smer.

Policija je s primerom seznanjena. Kot so za N1 pojasnili na Policijski upravi Maribor, so bili ob 8.21 obveščeni o vožnji avtomobila v napačno smer po avtocesti od krožnega križišča v Pesnici proti Mariboru. Policisti so se odzvali takoj, vendar voznika niso izsledili. Na podlagi pridobljenih informacij bodo policisti opravili razgovore, zavarovali in pregledali posnetke nadzornih kamer ter zoper voznika ukrepali v skladu z zakonodajo.

Globa za vožnjo v napačno smer znaša najmanj 1.200 evrov, prav tako se vozniku izreče 18 kazenskih točk. Če policija voznika ujame pri dejanju, se v takšnem primeru takoj na kraju prepove nadaljnja vožnja in se mu začasno odvzame vozniško dovoljenje, ki se pošlje z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

“Prav tako lahko, glede na okoliščine, takšna vožnja v cestnem prometu povzroči neposredno nevarnost za življenje, kar pomeni, da se lahko zoper voznika, če so izpolnjeni vsi elementi kaznivega dejanja, na okrožno državno tožilstvo poda tudi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu,” so za N1 še pojasnili na mariborski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje