Previdno: zaradi praznika gneča na avtocestah

Slovenija 16. Jun 202208:05 > 16:40 0 komentarjev

Na nekaterih koncih Slovenije nastajajo zastoji in gneča v prometu. Katoličani danes praznujejo praznik svetega rešnjega telesa in krvi, imenovan tudi telovo. Ker je med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem telovo dela prost dan, je ponekod pričakovati močno povečan promet.

Na pomurski avtocesti je zaprt vozni pas med priključkoma Murska Sobota in Vučja vas proti Mariboru zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra zastoj nastaja ljubljanski severni in zahodni obvoznici od Celovške proti Kozarjem. In južni obvoznici od Malenc proti razcepu Kozarje in naprej po primorski avtocesti na posameznih odsekih med Razdrtim in Ljubljano v obe smeri. Na gorenjski avtocesti pred predorom Šentvid in pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zastoji nastajajo tudi na cestah Ljubljana – Brezovica – Vrhnika, Seča – MP Sečovlje in Šmarje – Koper.

Prav tako je zaprta cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaradi plazu pri Fali. Po podatkih Prometnoinformacijskega centra sta počivališči Lukovica in Lopata na štajerski avtocesti, med Ljubljano in Celjem proti Mariboru, zasedeni.

Gneča Ljubljana
GOOGLE MAPS

Promet je močno povečan na cestah iz Avstrije proti Hrvaški in mejnih prehodih. Čakalna doba je na mejnem prehodu Jelšane.

Ker bo do nedelje, 19. junija, potekala kolesarska dirka Po Sloveniji, bodo danes med 9.20 in 16.45 kratkotrajne popolne zapore na relaciji Ptuj–Sveta Trojica–Lenart–Šentilj–Zgornja Kungota–Pesnica–Maribor–Hoče–Slovenska Bistrica–Poljčane–Loče– Ponikva–Šentjur–Šmarje pri Jelšah–Podplat–Rogaška Slatina.

Katoličani danes obeležujejo praznik svetega rešnjega telesa in krvi, ki je v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan. Zato je mogoče pričakovati močno povečano gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški, na mejnih prehodih ter povečano številno tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo. Močno povečan promet je pričakovati tudi konec tega tedna zaradi vračanja turistov proti Avstriji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!