Preboldski ravnatelj se je pokesal: “Svoje dejanje obžalujem”

Koronavirus 03. Sep 202113:05 > 14:26 9 komentarjev
Šola maska
BOBO

Ravnatelj osnovne šole Prebold je poslal izjavo za javnost, v kateri se je pokesal za kršitve, ki jih je storil. Obljubil je, da bo z njimi prenehal.

Ravnatelj osnovne šole Prebold Peter Žurej je medijem poslal izjavo za javnost, v kateri je izrazil obžalovanje za kršitve, ki jih je storil. Obenem je obljubil, da se jih bo v prihodnosti vzdržal. V primeru dvoma v zakonitost se bo posvetoval s pravniki, je napovedal.

Za takšno izjavo so se dogovorili člani sveta šole na včerajšnji seji, kjer je bila večina svetnikov proti Žurejevi razrešitvi. Po seji je Marjan Golavšek odstopil z mesta predsednika sveta, saj meni, da ni dovolj, če se ravnatelj, ki je ravnal nezakonito, pokesa. Na seji je Žurej obljubil tudi, da bo iz svojega žepa poravnal globo v višini 1500 evrov, ki jo je zaradi njegovih ravnanj dobila šola.

Katere zakone oziroma vladne odloke je Žurej kršil, še vedno ni znano. Jasno je samo, da se ni želel cepiti ali testirati in da nekaj časa tudi maske ni nosil.

Njegovo današnjo izjavo objavljamo v celoti:

“Peter Žurej izjavljam, da se bom v bodoče vzdržal vseh kršitev veljavne zakonodaje iz naslova opravljanja funkcije ravnatelja Osnovne šole Prebold. V bodoče bom, v primeru dvoma o pravni zakonitosti, ravnal na način, da se bom pravno posvetoval, preden bom ukrepal. Peter Žurej iz naslova kršitve javne zakonodaje svoje dejanje obžalujem. Svet zavoda OŠ Prebold bo v primeru nadaljnjih kršitev s strani ravnatelja nemudoma ukrepal, skladno z 59. členom ZOFVI (postopek razrešitve).”

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje