Pred Križankami stojnice z gurmansko praznično ponudbo, kuhala bo tudi Ana Roš

Magazin 01. Dec 202219:49 0 komentarjev
praznična vasica
Primož Bregar/Turizem Ljubljana

Ob ogledu prazničnih lučk se prileže kozarec kuhanega vina ali kak prigrizek. A med številnimi ponudniki prevladuje predvsem hitra hrana. Zato bo letos predpraznično ponudbo obogatila tudi praznična vasica pred Križankami, kjer bodo svoje mojstrske jedi v pouličnih različicah stregli kuharski mojstri. Med tistimi, ki bodo v decembru kuhali v Ljubljani, je tudi najbolj znana slovenska kuharska mojstrica Ana Roš.

Številnim ponudnikom kuhanega vina v Ljubljani, ki svojo ponudbo najpogosteje dopolnijo s hitro prehrano, kot so čevapčiči, hot dogi in palačinke, se letos pridružujejo tudi gurmanski ponudniki.

T. i. foodiji bodo na svoj račun prišli na Trgu francoske revolucije, pred Križankami. Do 17. decembra bodo ekipe restavracij Atelje, Grič, Nonbiri Sushi in Hiša Polonka stregle mojstrsko pripravljene jedi v pouličnih različicah. Praznične stojnice bodo odprte vsak dan med 14. in 22. uro.

“Tovrstna sodelovanja soustvarjajo kvaliteten decembrski program, privabljajo goste, imajo povezovalno vlogo ter hkrati zagotavljajo kakovostno ponudbo in dogajanje tudi nekoliko izven ožjega mestnega središča,” je povedala direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Decembrsko dogajanje pred Križankami bo obogatila še Miza za vsakogar, ki bo poudarjala družbeno vključevanje vseh skupin. Za posebno omizje bo lahko sedel vsak, namenjena pa bo predvsem tistim, ki se v življenju srečujejo s številnimi ovirami ali izzivi.

Za gurmane bo kuhala tudi ekipa Ane Roš

Gurmani pa bodo na svoj račun prišli tudi v tako imenovani pop-up restavraciji, ki bo letos svoja vrata odprla med 5. in 17. decembrom v ljubljanskem Antiq Palace Hotelu. Pod eno streho bodo združili prejemnike Michelinovih priznanj.

Kar sedemkrat bo v čudovitem ambientu z ekipo Hiše Franko, edine prejemnice dveh Michelinovih zvezdic pri nas, za nepozaben obed poskrbela kuharska mojstrica Ana Roš.

Za preostale, prav tako nepozabne obede, bodo v začetku decembra, poleg Ane Roš (Hiša Franko), poskrbeli še vrhunski kuharski mojstri Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), Jorg Zupan (Atelje), Luka Košir (Grič), Jakob Pintar (TaBar) ter David Žefran (Restavracija Milka). Mesta je treba rezervirati.

Preverite tudi, koliko letos stane kuhano vino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!