Pred nami nekaj več jasnine

Slovenija 31. Jul 202301:01
poletno jutro
PROFIMEDIA

Danes bo povečini sončno, predvsem na severu bo popoldne še lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

Današnje jutro bo v severnih krajih zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno. Ponekod bo po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem ob šibki burji okoli 19 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Nadaljevanje dneva bo povečini sončno, več oblačnosti bo na Gorenjskem in Koroškem. Popoldne bo na severu nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

V torek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije in v drugem delu noči ponehale. V sredo bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale posamezne plohe.

Kakšno bo vreme od 3. do 9. avgusta?

V četrtek bomo še pod vplivom razmeroma toplih in vlažnih jugozahodnih vetrov, zato bodo predvsem v zahodnih krajih ter v hribih nastajale krajevne plohe ali nevihte. Temperature bodo še od 25 do 30 stopinj Celzija.

V petek bo že več možnosti za plohe in nevihte, v soboto pa bo oblačno s pogostimi padavinami, temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija ali malo čez. V nedeljo se bo postopno razjasnilo, suh bo predvidoma tudi začetek prihodnjega tedna, še napovedujejo vremenoslovci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.