Predor Karavanke občasno zapirajo, ponekod nevšečnosti povzroča še sneg (VIDEO)

Slovenija 07. Jan 202414:36 0 komentarjev

Konec praznikov in počitnic v nekaterih sosednjih državah ter burja in sneg na slovenskih cestah povzročajo nekaj nevšečnosti.

Ne le zaradi sobotnega praznika Svetih treh kraljev v Avstriji, Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem, temveč tudi zaradi konca počitnic v nekaterih državah, je iz smeri Hrvaške proti Avstriji in Italiji na cestah večja gneča.

Na gorenjski avtocesti je v smeri je pred predorom Karavanke proti Avstriji približno pol kilometrski zastoj, poroča Prometno-informacijski center. Predor Karavanke pa zaradi varnosti tudi občasno zapirajo.

Karavanke, gneča, 7.1.2024
Pred predorom Karavnke danes popoldan (Foto: Denis Sadiković/N1)

V predoru Karavanke bo promet oviran tudi v sredo, in sicer zaradi del med 8. in 16. uro. Potekal bo izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

Medtem zaradi burje na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Selom zaradi velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, cesta čez prelaz Vršič pa je zaradi snega zaprta.

V nekaterih višjeležečih krajih po Sloveniji se zapadel sneg oprijemlje cestišč. V zadnjih 12 urah je na Kredarici zapadlo 20 centimetrov snega, na Voglu 26 centimetrov snega, snežilo pa je tudi ponekod na Koroškem in v Pomurju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!