Predsednica diplomatom ob njihovem prazniku: Zaupam v vas

Slovenija 22. Maj 202315:02 0 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Borut Živulović/BOBO

Danes praznujemo dan slovenske diplomacije, s katerim se spominjamo včlanitve Slovenije v Združene narode. Predsednica Nataša Pirc Musar se je ob priložnosti diplomatkam in diplomatom zahvalila za strokovnost ter predanost poklicu in Sloveniji.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je ob današnjem dnevu slovenske diplomacije izpostavila, da je v mednarodni skupnosti pred nami obdobje, v katerem bo nujne še več odličnosti in strokovnosti tako slovenske diplomacije kot vseh nosilcev oblasti.

“Zaupam v vas in računam na odlično sodelovanje tudi v prihodnje,” je sporočila diplomatom.

Diplomatkam in diplomatom tako doma kot v tujini se je ob tej priložnosti tudi zahvalila za strokovnost in predanost poklicu in Sloveniji, so sporočili v njenem uradu.

V sporočilu za javnost je še omenila, da je v prvih mesecih svojega mandata spoznala delo slovenskih diplomatov in izzive, ki jih imajo sami, in njihove družine z življenjem v tujini.

Poudarila je, da Slovenijo predstavljajo kot deželo izjemnih naravnih lepot, deželo inovativnosti, kot promotorko človekovih pravic in vladavine prava.

Ob dnevu slovenske diplomacije, 22. maju, se v Sloveniji spominjamo včlanitve države v Združene narode. Slovenija je s tem korakom stopila na svetovni diplomatski parket, letos pa kandidira za nestalno članico Varnostnega sveta ZN v letih 2024 in 2025.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!