Predsednica DZ: Edino pravilno bi bilo, da Grims vrne svoj poslanski mandat

Slovenija 17. Sep 202215:12 35 komentarjev
Urška Klakočar Zupančič
Borut Živulović/BOBO

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je poslanca SDS Branka Grimsa pozvala, naj vrne svoj poslanski mandat, če je res prepričan, da so bile zadnje državnozborske volitve nelegalne. V nastopu na televiziji Nova 24 je Grims namreč dejal, da je bil prevzem oblasti na volitvah s strani sedanje vlade nelegalen.

“Če gospod Grims meni, da so bile volitve nelegalne, ga pozivam, naj nemudoma vrne svoj poslanski mandat,” je Urška Klakočar Zupančič zapisala na svojem profilu na Facebooku. Za N1 je dodatno dejala, da bi bilo to edino pravilno in pričakovano od politika z vsaj kančkom integritete. “To od njega v naslednjih dneh pričakujem,” je za N1 dejala predsednica državnega zbora. Predsednica se je za poziv odločila zaradi besed poslanca opozicijske stranke SDS Branka Grimsa, ki je na televiziji Nova 24 izjavil: “Njim je v interesu, da svoje nevladne paravojaške organizacije, ki so ji omogočile ta, v bistvu nelegalni prevzem oblasti na volitvah, nagradi s čim večjimi vsotami denarja”.

“Če on to meni, je potem prvi, ki mora vrniti poslanski mandat in s tem vsaj delno utemeljiti resničnost svojih navedb,” je pojasnila Klakočar Zupančič. Po njenih besedah bi poslanec, če mandata ne bi vrnil, pokazal, “da nima ne kančka hrbtenice ne kančka integritete.”

“Zavržno dejanje za nekega politika”

Da bi Grims sledil njenemu pozivu, se predsednici državnega zbora ne zdi verjetno. “Glede na ravnanje poslanske skupine SDS v letih, še bolj pa v mesecih po volitvah, mi je popolnoma jasno, da gospod Grims tega ne bo storil,” je dejala. Po njenih besedah želi poslanec SDS s takšnimi izjavami pri državljanih vzbujati negativne čustvene reakcije in s tem spodkopavati zaupanje v pravno državo demokracijo in državne institucije kar je po mnenju predsednice DZ “zavržno dejanje za nekega politika.”

Za odziv smo prosili tudi Branka Grimsa, odgovore objavimo takoj, ko jih prejmemo.

N1 STUDIO Grims in Kozlovič
Aljaž Uršej/N1

Grims je na Nova 24 TV gostoval že pred dobrim tednom dni, predsednico DZ pa je k današnjemu odzivu na Grimsove besede spodbudila kolumna v časniku Večer, kjer avtorica Svetlana Slapšak piše o teh izjavah poslanca SDS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje