Predsednica pričakuje, da se bo področje delavskih pravic izboljšalo

Slovenija 01. Maj 202306:00
Nataša Pirc Musar
Profimedia

Predsednica Nataša Pirc Musar je v poslanici ob 1. maju, državnem prazniku dela, pričakuje, da se bo področje delavskih pravic in pogojev dela v Sloveniji izboljšalo. Hvaležna pa je predvsem tistim menedžerkam in menedžerjem, ki se zavedajo, da je delo vrednota in postavljajo delavke in delavce na mesto, ki si ga zaslužijo.

“Vsak od nas opravlja delo in z njim utrjuje temelje naše družbe – solidarne, vključujoče in raznolike. Delavke in delavci ter njihovo delo so vrednote, ki jih moramo čuvati vse dni v letu,” je v poslanci ob 1. maju, prazniku dela, sporočila predsednica Nataša Pirc Musar.

Želim si, da bi bil 1. maj praznik dela, ki je spoštovano, praznik delavk in delavcev, katerih delo je spoštovano in visoko ovrednoteno, tako v duhovnem kot tudi v materialnem pogledu, je nadaljevala.

Sporočila je tudi, da ob “vsem tehnološkem napredku, ki ga doživljamo v družbi hiperkapitalizma, nikoli ne smemo pozabiti na ljudi, brez katerih tega napredka ne bi mogli doseči. Genialne zamisli vizionarjev bi ostale le zapis na papirju, če ne bi bilo posameznikov in posameznic, ki bi jih znali razumeti, jih udejanjiti, nadgraditi. Zato si želim, da bi več pozornosti posvetili tem ljudem, ki so prepogosto skriti v senci prepoznavnih in vizionarskih posameznikov, in jim izrazili hvaležnost in spoštovanje.”

Oboje se po njeni oceni najprimerneje odraža v urejenem in neizkoriščevalskem delovnem razmerju, spoštljivih odnosih, varnem delovnem okolju in pozitivnem vzdušju na delovnem mestu. “Nesprejemljivo je, da ljudje garajo, ob koncu dneva pa si komaj privoščijo topel obrok. Nesprejemljivo je, da ljudje garajo štiri desetletja in več, v jeseni življenja pa životarijo ob robu družbe, ki jih vidi kot breme,” v poslanci pravi predsednica republike.

Delo je, poudarja, vrednota, hvaležna pa je predvsem tistim menedžerkam in menedžerjem, ki se tega zavedajo in postavljajo delavke in delavce na mesto, ki si ga zaslužijo.

Ob tej priložnosti predsednica tudi pozdravlja napovedane spremembe, ki jih načrtuje ministrstvo za delo skupaj z vlado in pričakuje, da se bo področje delavskih pravic in pogojev dela v Sloveniji izboljšalo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.