Predsednik Pahor se je vpisal v žalno knjigo ob smrti kraljice Elizabete II.

Slovenija 11. Sep 202215:32 0 komentarjev
Pahorjev vpis v žalno knjigo ob smrti kraljice Elizabete II.
Veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske

Predsednik republike Borut Pahor se je vpisal v žalno knjigo ob smrti britanske kraljice Elizabete II. in prisostvoval ponovnemu spustu britanske zastave na pol droga. Dogodka se je udeležila tudi britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler, ki se je predsedniku in vsem državljanom Slovenije zahvalila za sožalne besede.

Predsednik republike Borut Pahor se je vpisal v žalno knjigo ob smrti britanske kraljice Elizabete II. “Vsi čutimo praznino ob izgubi nekoga, ki je vse od povojnega časa in do danes poosebljal v tem nemirnem in spreminjajočem se svetu neko stabilnost, trdnost in vlival zaupanje,” je povedal.

Ob priložnosti je prisostvoval tudi ponovnemu spustu britanske zastave na pol droga, ki je bila začasno vzdignjena zaradi potrditve novega kralja Karla III. Čeprav je kraljica Elizabeta II. vodila Združeno kraljestvo in države Commonwealtha, je po njegovih besedah “na neki način pripadala vsem na svetu”, so sporočili iz njegovega urada. Pahor je dodal še: “Pogrešali jo bomo.” Ob tem je spomnil, da je izrekel tudi svoje najboljše želje novemu kralju “z željo, da bi ob vladanju čutil zadoščenje”, priporočil pa se je tudi za dobro sodelovanje.

Dogodka se je udeležila tudi britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler, ki se je prav tako vpisala v knjigo in dejala, da smrt kraljice spremljajo z veliko žalosti in spoštovanja, saj “sta njeno služenje in predanost segala dlje od večine naših živih spominov”.

“Bila je občudovana v Združenem kraljestvu, Sloveniji in drugod po svetu,” je dodala in se predsedniku Pahorju ter vsem drugim državljanom Slovenije, ki so se v žalno knjigo že vpisali oziroma bodo to storili v prihodnjih dneh, zahvalila za vpis v žalno knjigo ter sožalne besede.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!