Predsedstvo SD potrdilo listo kandidatov za evropske volitve. Kdo je na njej?

Evropske Volitve 24. Apr 202419:25 > 20:56 0 komentarjev
Foto: BOBO

Predsedstvo SD je potrdilo predlog kandidatne liste in programa za evropske volitve. Nosilec liste bo aktualni evropski poslanec Matjaž Nemec. Kdo so še ostali kandidati*?

Predsedstvo SD je potrdilo predlog kandidatne liste, s katero se bodo podali na evropske volitve 9. junija.

Nosilec liste bo aktualni evropski poslanec Matjaž Nemec. Na listi so po neuradnih informacijah N1 še: nekdanja evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš, minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, mednarodna sekretarka SD Neva Grašič, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter donedavni v. d. glavnega tajnika SD Matevž Frangež, podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljević, član predsedstva SD Primož Brvar in članica mladinskega posvetovalnega odbora predsednice države Lucija Karnelutti. Na zadnjem mestu pa je evroposlanec Milan Brglez.

Na listi torej ne bo zunanje ministrice Tanje Fajon, ki je bila za evropsko poslanko izvoljena trikrat, in pravosodne ministrice Andreje Katič.

Celotno listo bo stranka razgrnila po volilni konvenciji

Prav slednje je bil eden od razlogov, da se ji je vnovična kandidatura, tokrat iz položaja zunanje ministrice zdela “neprimerna”, kot se je v ponedeljek izrazila ob robu zasedanja zunanjih ministrov v Luxembourgu. “Kot ministrica za zunanje in evropske zadeve imam odprtih res veliko projektov, želim si to delo opravljati,” je dejala.

Celotno listo bo stranka razgrnila po četrtkovi volilni konvenciji, potem ko jo bodo potrdili še delegati. Delegati bodo potrjevali tudi program stranke za evropske volitve. Na volilnem kongresu sredi aprila so predstavili štiri sklope programskih izhodišč, v katerih poudarjajo ukrepe za solidarno, zeleno, inovativno in varno Evropo. Menijo namreč, da izzivi časa terjajo politiko močne Evrope, ki bo omogočila demokratično, trajnostno in gospodarsko uspešno družbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!