Premier Golob napovedal regulacijo marž pri kurilnem olju že prihodnji teden

Gospodarstvo 08. Sep 202218:48 1 komentar
Robert Golob
PROFIMEDIA

Premier Robert Golob je za Radio Slovenija napovedal, da bo vlada že prihodnji teden regulirala marže pri kurilnem olju, po potrebi pa je kasneje pripravljena regulirati tudi končne cene.

Vlada bo prihodnji teden sprejela ukrepe regulacije marž pri kurilnem olju, po potrebi pa je pripravljena v naslednjem koraku regulirati tudi končne cene, je v pogovoru za oddajo Studio ob 17.00 na Radiu Slovenija dejal premier Robert Golob.

“Naslednji teden bomo naredili prvi korak, to je regulacija marž,” je napovedal Golob glede cen kurilnega olja. “Ne želimo, da bi ljudje s kurilnega olja na silo preklapljali na električno energijo. Želimo, da je kurilno olje enakovreden energent električni energiji in zemeljskemu plinu, tudi cenovno,” je podčrtal.

Zaenkrat je videti, da bo prvi korak – regulacija marž – zadosten ukrep, saj se bo država hkrati odpovedala vsem prispevkom in taksam na kurilno olje za ogrevanje. “Potem pa bomo videli, če bo treba narediti še korak naprej,” je dejal Golob. Če namreč prvi korak ne bo zadostoval za doseganje paritete z električno energijo in zemeljskim plinom, je vlada pripravljena regulirati tudi končne cene kurilnega olja, je poudaril.

Kot smo poročali, je minister za infrastrukturo Bojan Kumer pred tednom dni napovedal, da bo vlada v kratkem regulirala cene kurilnega olja in prebivalcem Slovenije svetoval, naj počakajo z nakupom tega energenta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje