Premier Golob se ne namerava odzvati na povabilo poslancev SD

Slovenija 16. Jan 202318:10 8 komentarjev
Robert Golob
Žiga Živulović jr. /BOBO

Kot so nam povedali v Gibanju Svoboda, premier Robert Golob ne bo šel na pogovor k poslancem SD o vlogi Socialnih demokratov pri odstopu zdaj že nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar. Po navedbah v največji vladni stranki lahko Socialni demokrati, če imajo na omenjeno temo kaj povedati, to storijo na sredinem koalicijskem vrhu.

Premier Robert Golob se ne namerava odzvati na povabilo poslancev SD. Ti so želeli, da predsednik vlade pride na pogovor v njihovo poslansko skupino o tem, kakšna je bila vloga Socialnih demokratov pri odstopu zdaj že nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar.

V premierjevem ožjem krogu in v Gibanju Svoboda so se namreč pojavljali namigi, da naj bi za dejanji Tatjane Bobnar stala SD, ki da ji je bila nekdanja ministrica blizu.

Socialni demokrati so v preteklosti že zanikali, da bi imeli pri odstopu Bobnar kakršnokoli vlogo. Ob tem pa so poudarili, da je bilo “insinuacij in govoric” preveč, zato se jim zdi “iz spoštljivosti do koalicijskih partnerjev” edino primeren pogovor s premierjem.

V Gibanju Svoboda pa pravijo, da je zgodba s Tatjano Bobnar zaključena. Če želijo Socialni demokrati oziroma njihovi poslanci na to temo še kaj povedati, lahko to po navedbah v največji vladni stranki storijo na sredinem koalicijskem vrhu. Ta bo sicer namenjen predvsem pogovoru o reformah, ki naj bi jih koalicija izpeljala v tem mandatu – v ospredju bo zdravstvena reforma.

Kot nam je dejal vodja poslancev SD Jani Prednik, jih premier o tem, da se ne namerava odzvati povabilu na pogovor o vlogi Socialnih demokratov pri odstopu Tatjane Bobnar, ni obvestil, zato zadeve še ne more komentirati. Poudaril pa je, da je predsednik vlade decembra pokazal pripravljenost za tak pogovor, o njem pa naj bi se uskladili januarja.

Ob tem je Prednik še dodal, da so se že na spoznavnem sestanku z Robertom Golobom dogovorili, da bo premier vsake toliko časa, ko se bodo odprla aktualna vprašanja, prišel v poslansko skupino SD.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje