Premier Golob: Trpljenje žrtev holokavsta naj bo opomin sedanjim generacijam

Slovenija 26. Jan 202418:55 2 komentarja
Predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob
Predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Premier Robert Golob je ob dnevu spomina na žrtve holokavsta sprejel predsednika Judovskega kulturnega centra Roberta Waltla, s katerim sta strinjala, da naj bo trpljenje žrtev, ki je "globoko zakoreninjeno v našem kolektivnem spominu, opomin sedanjim generacijam, da se bodo v teh zahtevnih časih sposobne upreti skušnjavam nestrpnosti".

Robert Golob in Robert Waltl sta se srečala v znak spoštovanja do vseh žrtev holokavsta ter kot “izraz predanosti ohranjanju spomina na to temno obdobje zgodovine,” so navedli v kabinetu predsednika vlade in dodali, da so si slovenski interniranci v nacističnih taboriščih delili tragične usode Judov in drugih skupnosti v Evropi.

“V Sloveniji moramo pokazati, da smo kot zreli posamezniki in državljani sposobni spoštljivega, strpnega in dostojanstvenega dialoga, ne glede na naše politične, verske, etnične in druge razlike, ki so naše bogastvo. S tem dajemo svoj prispevek k mirnemu sožitju in kažemo spoštovanje do trpljenja, skozi katerega so šle prejšnje generacije v času fašizma in nacizma,” so po srečanju sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Ob srečanju sta spregovorila tudi o izraelski invaziji na Gazo in zatrdila, da se zavzemata za prekinitev spopadov v Gazi in začetek mirovnih pogajanj, ki bodo vodila v rešitev dveh držav, Izraela in Palestine.

Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta bomo obeležili v soboto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje