Premier Golob za posebno definicijo gluhoslepote

Slovenija 17. Jun 202317:18 1 komentar
Robert Golob na dogodku o Gluhoslepoti
Borut Živulović/Bobo

Premier Robert Golob je na današnji dobrodelni prireditvi opozoril, da je treba gluhoslepoto posebej definirati. "Gre za eno najhujših oblik invalidnosti, ki zahteva posebno obravnavo in si jo tudi zasluži," je poudaril in obljubil tudi svojo pomoč.

Gluhoslepoto je treba po prepričanju premierja Roberta Goloba posebej definirati, saj ne more biti izpeljana iz ostalih oblik invalidnosti. “Gre za eno najhujših oblik invalidnosti, ki zahteva posebno obravnavo in si jo tudi zasluži,” je Golob poudaril na dobrodelni prireditvi Gluhoslepi med nami, ki je potekala v Ljubljani.

Kot je poudaril premier, je treba spregovoriti jasno in glasno za tiste, ki tega sami ne zmorejo. “Globok poklon vaši volji do življenja, vaši borbi, da ste slišani, in vaši borbi, da ste uspešni,” so Golobove besede povzeli v njegovem kabinetu.

Tako v Sloveniji kot v svetu se družba stara in dolgoživost po Golobovih besedah prinaša tudi bolezni, značilne za starejšo populacijo. “Vse oblike invalidnosti so hude, a žal so nekatere zelo hude. Zato trdno podpiram stališče, da je treba gluhoslepoto posebej definirati, saj ne more biti izpeljana iz ostalih oblik invalidnosti,” je poudaril predsednik vlade in zagotovil, da bo dodal “svoj majhen košček v mozaiku” za reševanje te problematike.

 Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje