Kmalu nas bo prešla hladna fronta: se poletje poslavlja?

Slovenija 13. Sep 202315:07 1 komentar
sonce, sončno, arso, napove
Borut Živulović/BOBO

Če ste toplejša oblačila že potegnili iz omar, jih lahko še za nekaj časa pospravite. Čeprav bo naše kraje ponoči in v četrtek prešla oslabljena hladna fronta, ki bo s seboj prinesla dež, se bo v petek ponovno ogrelo. Tudi prihodnji teden bo "vroče", temperature bodo nad 25, ponekod lahko termometri pokažejo tudi 30 stopinj Celzija, so za N1 pojasnili na agenciji za okolje.

Poletne temperature, ki nas v teh dneh razvajajo, se bodo po jutrišnji “osvežitvi” nadaljevale, je za N1 povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Blaž Šter.

“Pričakujemo prehod oslabljene hladne fronte, ki bo severne kraje prešla ponoči, glavnino padavin pa pričakujemo v Avstriji,” je povedal in dodal, da bo vremenska motnja prinesla kratkotrajno deževje, ponekod lahko pade med 30 in 40 litrov dežja na kvadratni meter. “Krajevno lahko nastanejo nevihte, a ne silovitejše narave,” je ocenil Šter in dodal, da se bo deževje v četrtek čez dan razširilo nad vso državo.

Kljub dežju pa ne bo “drastične” ohladitve, zjutraj bodo termometri v Ljubljani kazali okoli 16 stopinj, čez dan 18, v Kopru bo zjutraj 20, čez dan 24, v Mariboru pa 16 in čez dan 20 stopinj Celzija. Lepo vreme bo tudi konec tedna in prihodnji teden. “Tudi takrat bo podobno ‘vroče’ kot te dni, temperature bodo nad 25, ponekod tudi blizu 30,” je še povedal Šter in dodal, da bi lahko september po temperaturah bolj izstopal od avgusta.

“Lani se je nenadoma ohladilo sredi meseca, zdaj pa napovedi te ohladitve ne kažejo.” Sončno vreme bo vztrajalo, ogrela se bodo tudi jutra. Ta bodo toplejša, kot so bila v začetku tedna, ko je bilo ponekod zjutraj pod 10 stopinj, je še povedal Šter. Naslednji teden bo tako zjutraj okoli 15 stopinj Celzija. Po besedah meteorologa je vsako leto malo drugače, po daljšem obdobju toplega vremena se lahko nenadoma ohladi, a se to po trenutnih napovedih ne bo zgodilo še vsaj naslednjih 10 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje