Prihaja vremenska sprememba: “Temperatura bo šla v napačno smer”

Slovenija 14. Apr 202406:51 0 komentarjev
ILUSTRACIJA NARAVA ZIMA MEGLA PTICE POLJE
Foto: Miloš Vujinovič/BOBO

Časa za uživanje v 'poletnih' aprilskih temperaturah ni več veliko, saj prihaja ohladitev. "Temperatura bo šla v torek v napačno smer," napoveduje Arsov meteorolog Blaž Šter.

Po zelo poletnih temperaturah ta konec tedna nas v začetku naslednjega čaka izrazita ohladitev. Hladen zrak bo državo dosegel v torek in povzročil temperaturno ‘zmešnjavo’.

Po povedih meteorologa Agencije za okolje (Arso) Blaža Štera bo šla “temperatura v napačno smer”. Medtem ko se bo v torek čez dan na severu države že močno ohladilo, bo na jugu še vztrajalo toplo vreme.

Na Dolenjskem in Primorskem bodo namreč torek čez dan lahko namerili tudi do 25 stopinj Celzija, na Gorenjskem pa bi lahko v istem času celo snežilo. Po napovedih Arsa se bo meja sneženja v torek popoldan spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov.

Južni del države bo ohladitev dosegla do torka zvečer, je meteorolog Šter tudi pripisal k objavi na družbenem omrežju X. Hladna zračna masa bo vztrajala vsaj do konca tedna, možne so občasne padavine.

Ohladitev bo po napovedih Arsa prinesla opazno nižje jutranje temperature, saj termometri v drugi polovici tedna zjutraj ne bodo pokazali več kot pet stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!