Prijeli 20-letnika, ki je grozil s terorističnim napadom na shodu za Palestino

N1 video 20. Okt 202313:18 > 14:20 15 komentarjev

V četrtek popoldne je v središču Ljubljane potekal shod za Palestino. Organizatorji shoda so pred tem prejeli pisne grožnje s terorističnim napadom, policija pa je v povezavi z grožnjami prijela 20-letnega državljana Slovenije. Osumljen je kaznivega dejanja terorizma. Kot so povedali na ljubljanski policijski upravi, je še vedno v pridržanju, predkazenski postopek pa še poteka, zato več informacij za zdaj ne izdajajo.

Policisti so ta teden prijeli prijavo, da so organizatorji četrtkovega shoda za Palestino dobili pisne grožnje o izvedbi terorističnega napada na shodu.

Policija je v povezavi z grožnjami prijela 20-letnega državljana Slovenije. Odvzeli so mu prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja terorizma. O naravi groženj tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic ni mogel govoriti, saj predkazenski postopek še vedno poteka. Povedal je, da na kraju shoda niso našli nobenih nevarnih predmetov. Osumljeni doslej sicer še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Četrtkov shod je bil zaradi groženj močno varovan. Kot poudarjajo na policiji, je njihova najpomembnejša naloga zagotavljanje varnosti vsem udeležencem in tudi naključno navzočim na kraju. Prav tako je pomembno zagotavljanje pravice do mirnega javnega zbiranja in združevanja.

Na shodu kršitev javnega reda in miru niso zabeležili, potekal je mirno. Če bodo naknadno zaznali kakršnokoli kaznivo dejanje, pa bodo ustrezno ukrepali, so še sporočili.

“Aktivnosti policije potekajo neprestano 24 ur na dan, 7 dni v tednu in tako spremljamo, analiziramo in aktivno ukrepamo v vseh dogodkih, ki bi lahko pomenili kakršnokoli grožnjo. Vendar pa se moramo zavedati, da lahko za varnost v družbi največ naredimo skupaj. Tako prosimo vse, ki bi glede na trenutne razmere imeli kakršnekoli informacije o dogajanju v svoji okolici, ki jim povzroča vznemirjenje ali pa so jim okoliščine preprosto nenavadne, da o tem obvestijo policijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200,” so pozvali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje