Zlorabe plačilnih kartic: policija prijela romunske spletne goljufe

Slovenija 17. Avg 202314:45 0 komentarjev
Spletna prevara
Foto: PROFIMEDIA

Mariborska policija je po prijavi ene od slovenskih bank, ki je zaznala izrazit porast zlorab plačilnih kartic, prijela štiri državljane Romunije, ki so zadnjih 10 dni delovali na območju Ljubljane in Maribora. Sicer so policisti letos prejeli že več kot 600 prijav spletnih goljufij, pri tem je nastalo več kot 12 milijonov evrov materialne škode.

Mariborska policija je po prijavi ene od slovenskih bank, ki je zaznala izrazito povečanje zlorab plačilnih kartic, prijela državljane Romunije, ki so zadnjih 10 dni delovali na območju Ljubljane in Maribora.

Štiri storilce so prijeli 10. avgusta na območju Policijske uprave (PU) Maribor.

Letos so sicer na slovenski policiji prejeli že več kot 600 prijav, pri tem je nastalo za več kot 12 milijonov evrov materialne škode.

Najbolj izstopajo goljufije z lažnimi obvestili o dobičku pri investiciji v kripto valute, letos so imeli 190 primerov, pri tem je nastalo za 5,1 milijona evrov škode. V porastu so tudi zlorabe plačilnih kartic komitentov slovenskih bank.

“Letos smo zabeležili že približno 450 prijav zlorab plačilnih kartic, nastalo je za 1,2 milijona evrov škode. Pri čemer se velika večina zlorab nanaša na pridobivanje podatkov kartic na spletu z ribarjenjem oziroma phishingom,” so še sporočili s PU Maribor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!