Rogličev zlati kronometer: “Nič ga ne more ustaviti, niti ciljna črta”

Slovenija 28. Jul 202110:18 > 10:45 0 komentarjev
Primož Roglič
REUTERS/Christian Hartmann

Še en dan, ki se bo zaradi slovenskih športnikov zapisal v zgodovino z zlatimi črkami. Ob spremljanju utripa na družbenih omrežjih se je zdelo, da so minuto čez deveto uro zjutraj pesti stiskali malodane vsi. In to uspešno. Primož Roglič je sebi in Sloveniji priboril zlato medaljo na olimpijskih igrah.

Sodeč po družbenih omrežjih so minuto čez deveto uro zjutraj vsi sedeli na svojih kavčih (pa tudi stolih v službi in drugje) s prižgano televizijo. Takrat se je namreč naš kolesar Primož Roglič podal na 44,2 kilometra dolgo traso izredno zahtevnega olimpijskega kronometra.

Po tem, ko je moral Roglič zaradi poškodb po padcu odstopiti s kolesarske dirke po Franciji, na cestni dirki olimpijskih iger pa je zaradi slabega počutja ostal bolj v ozadju, se zdi, da je ob današnjem kronometru z njim dihala vsa Slovenija. Pa naj bo to v službi ali na plaži.

Ko je Roglič prikolesaril v cilj, se je nek angleško govoreči uporabnik na Twitterju pošalil, da ga nič ne more ustaviti, niti ciljna črta.

Številni Slovenci in Slovenke so tudi na dopustu v kampu seveda spremljali zlati kronometer olimpijskega prvaka, ob njegovi zmagi pa je sledila prava erupcija veselja.

Roglič je tekmece premagal za več kot minuto, kar je prav tako navdihnilo novinarja Jašo Lorenčiča.

Na Rogličev uspeh so se odzvali tudi na Statističnem uradu RS (SURS). Zapisali so, da bo posodabljanje olimpijske tabele očitno postala njihova redna dnevna naloga, ki jo seveda opravljajo z največjim užitkom. Tudi oni so se pridružili čestitkam šampionu.

Uvoz žlahtnih kovin iz Japonske
SURS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!