Promet v Ljubljani bo oviran: stekla bo obnova Celovške ceste

Slovenija 10. Sep 202118:26 0 komentarjev
delo na cesti
Žiga Živulović jr./BOBO

Prihodnji teden bo stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Direkcija za infrastrukturo bo predvidoma v sredo z deli začela na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah, gradbena dela pa bodo predvidoma zaključena v novembru, so sporočili z direkcije.

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili bodo tudi obstoječo prometno signalizacijo in izvedli debeloslojne talne obeležbe.

Obnovo cestišča bodo na direkciji razdelili v več faz, in sicer tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu (kot niša znotraj gradbišča), so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče.

Kot so še navedli na direkciji, bodo dela v območju križišč potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše. Delna oziroma polovična zapora ceste je načrtovana od 15. septembra naprej. Gradbena dela bodo predvidoma zaključena v novembru, vsem uporabnikom pa se direkcija zahvaljuje za razumevanje in strpnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!