Tanja Pečar in Urška Bačovnik Janša pozvali h končanju vojne v Ukrajini

Slovenija 08. Mar 202222:56 > 09. Mar 2022 08:28 7 komentarjev
Urška Tanja
Twitter

Partnerica slovenskega predsednika države in prva dama Tanja Pečar ter soproga predsednika vlade Urška Bačovnik Janša sta se pridružili pobudi prve dame Poljske Agate Kornhauser Duda, da ob mednarodnem dnevu žensk pozovejo ženske v Rusiji, naj se zavzamejo za mir.

Osmega marca je mednarodni dan žensk. Ob prazniku je žena poljskega predsednika države Agata Kornhauser Duda sprožila akcijo, v kateri je ženske po svetu pozvala, še posebej ženske v Rusiji, naj se zavzamejo za mir.

“Apeliram na ženske po vsem svetu. Pred vojno v v Ukrajini, ki vsak dan terja več žrtev, tudi civilistov, ne moremo ostati ravnodušne. Mednarodni dan žena je eden najpomembnejših praznikov v Rusiji. Izkoristimo to priložnost in pozovimo ženske v Rusiji, naj se zavzamejo za mir. Matere, žene in hčerke ruskih častnikov ter vojakov, ki sodelujejo v tej invaziji na Ukrajino, prosimo, naj na ta dan protestirajo proti nadaljnjemu prelivanju krvi in spregovorijo za življenje, za mir,” je v kratkem videosporočilu, ki so ga objavili na uradni Facebookovi strani poljskega predsednika Andrzeja Duda, dejala poljska prva dama.

Kampanja, ki so se ji pridružile številne ženske, je bila zasnovana tako, da so na svojih družbenih omrežjih objavile svoje fotografije s sporočilom oziroma ključnikom #RussianWomanStopTheWar (#RuskeŽenskeKončajteVojno, op. a.). Poljska prva dama je namreč izrazila prepričanje, da bi kampanja, če bi postala viralna po vsem svetu, prebila rusko cenzuro in sčasoma, kot se je izrazila v posnetku, dosegla srca in misli na tisoče ruskih žensk.

Pobudi soproge poljskega predsednika sta se pridružili tudi partnerica slovenskega predsednika države in prva dama Slovenije Tanja Pečar in soproga slovenskega premierja Urška Bačovnik Janša, ki sta svoji objavi delili po Twitterju.

Portret Urške Bačovnik so delili na uradnem Twitterjevem profilu slovenske vlade, v katerem so zapisali, da se Bačovnik Janša ob mednarodnem dnevu žena pridružuje kampanji poljske prve dame.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje