Prvi počitniški teden: pester nabor aktivnosti za več kot 150 tisoč šolarjev

Slovenija 19. Feb 202406:49 0 komentarjev
ZIMSKE POČITNICE
Foto: PROFIMEDIA

Približno polovica slovenskih šolarjev začenja enotedenske zimske počitnice. Druga polovica šolarjev bo imela zimski odmor naslednji teden.

Za približno 153.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije se danes začenjajo zimske počitnice. Pred njimi je teden dni zimskega veselja, v katerem jih čaka vrsta dejavnosti in programov. Ob ugodnem vremenu si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu, kot se za zimske počitnice spodobi.

Za en teden bo tako danes šolske klopi zapustilo okoli 108.377 učencev ter 44.645 dijakov osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Tudi letos so v prestolnici številni javni zavodi za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti. V Zavodu Ljubljanski grad bodo otroke popeljali v skrivnostni svet čarodejev, njihovih coprnij, alkimističnih preizkušenj in zmajskih skrivnosti.

Mladi zmaji vabijo redne obiskovalce njihovih dnevnih sob, pa tudi tiste, ki bodo to šele postali, vabijo h kreiranju brezskrbnega in nepozabnega tedna.

Vse otroke pa na nepozabne zimske počitnice z dnevnim varstvom v živalsko družbo vabijo v ljubljanski živalski vrt.

V Pionirskem domu pa se osnovnošolci v okviru zimske počitniške šole lahko udeležijo likovne in gledališke šole, ki bo potekala na Vilharjevi cesti 11, vsak dan med 7.30 in 16.30.

Pester nabor počitniških aktivnosti so pripravila tudi posamična društva Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Tako ZPM Ljubljana Moste – Polje že tradicionalno pripravlja zimovanje v Kranjski Gori.

Veliko raznovrstnih dogodkov za ta čas so pripravile tudi obljubljanske občine.

Ker bodo prihodnji teden smučišča polna otrok, najstnikov in družin, policisti opozarjajo, da kljub razposajenosti ne smemo pozabiti na pazljivo in odgovorno ravnanje.

Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bodo počitnice začele za njihove vrstnike iz vzhodnega dela države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!