Prvič v zgodovini Slovenije imamo poslanski zakonski par

Slovenija 17. Nov 202114:07 > 14:29 2 komentarja
Zakonca Ferjan
Twitter/Jure Ferjan

V poslanske klopi sta prvič v samostojni Sloveniji sedla zakonca. Ženi in novi poslanki stranke SDS Karmen Kozmus Ferjan je soprog Jure srečo zaželel na Twitterju.

“Postala sva prvi zakonski par v zgodovini Slovenije. Karmen, si čudovita mati in žena, si skrbna, delavna, poštena, pravična in pogumna, si moj ponos in moj navdih. Odlična poslanka boš. Srečno iz srca,” je na Twitterju zapisal poslanec SDS Jure Ferjan.

Karmen Kozmus Ferjan je pred nastopom poslanske funkcije delala kot svetovalka za odnose z javnostmi finančnega ministra Andreja Širclja, v preteklosti pa je službovala v Bruslju pri takratni evropski poslanki Patriciji Šulin. Kozmus Ferjan je sicer leta 2010 na Filozofski fakulteti v Mariboru na oddelku za zgodovino napisala diplomsko delo z naslovom Politično delovanje Janeza Janše od leta 1988 do leta 1992, v diplomski nalogi pa se mu je tudi zahvalila.

Spomnimo, da je Kozmus Ferjan v poslanskih klopeh nadomestila Ljuba Žnidarja, ki je odstopil 10. novembra. Kot je za N1 takrat dejal vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec, je Žnidar s položaja odstopil na lastno željo, saj se vrača v gospodarstvo. Žnidar je nadomestni poslanec postal 2. aprila lani, ko je bila Jelka Godec imenovana na mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje