Prvo rokovanje Anžeta Logarja in Nataše Pirc Musar (VIDEO)

Slovenija 23. Okt 202222:21 0 komentarjev

Anže Logar in Nataša Pirc Musar sta se uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. Kandidata sta se po razglasitvi rezultatov na novinarski konferenci na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani rokovala in si čestitala za uspeh.

Volilci so v prvem krogu predsedniških volitev izbirali med sedmimi kandidati, ki so bili na glasovnicah navedeni po naslednjem vrstnem redu: Milan BrglezAnže LogarJanez Cigler KraljMiha KordišNataša Pirc MusarVladimir Prebilič in Sabina Senčar.

Po do zdaj preštetih glasovih je v prvem krogu predsedniških volitev zmagal Logar, prejel je približno 34 odstotkov glasov, sledi Pirc Musar, ki je prejela okoli 27 odstotkov glasov. Logar je slavil v vseh osmih volilnih enotah, ne pa v vseh volilnih okrajih, ki jih je 88. Zmagal je v 62 okrajih, Musar pa v 25.

Po razglasitvi izidov je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sledila novinarska konferenca, na kateri sta nastopila prvouvrščena prvega kroga. Ob prihodu na novinarski oder sta se Logar in Pirc Musar rokovala in si čestitala za dosežen rezultat. Pozneje sta se obrnila proti novinarjem in se nastavila kameram ter pri tem “zmagoslavno” dvignila roke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!