Golob pozitiven na koronavirus. Kaj to pomeni zanj v zadnjem tednu kampanje?

Slovenija 18. Apr 202218:20 > 19. Apr 2022 06:45 16 komentarjev
Robret Golob
Žiga Živulović

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je bil v ponedeljek na samotestiranju pozitiven na koronavirus in je v samoizolaciji, so sporočili iz stranke Gibanje Svoboda. Ima blažje simptome, danes pa gre tudi na HAGT testiranje. Kaj v zadnjem tednu kampanje zanj pomeni, če bo na koronavirus pozitiven tudi na hitrem testu?

Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 24. aprila, so iz stranke Gibanje Svoboda v ponedeljek sporočili, da je bil Robert Golob na samotestiranju pozitiven na koronavirus in je v samoizolaciji.

Kot so za N1 povedali v stranki Gibanje Svoboda, ima Golob tudi blažje simptome in bo danes opravil še uradno HAGT testiranje.

Če bo Golob tudi na HAGT testu pozitiven, bo moral v samoizolaciji ostati sedem dni. To pomeni, da bo lahko volil le na domu, a bo moral imeti potrdilo zdravnika o okužbi in o tem najkasneje do srede obvestiti Državno volilno komisijo. Zagotovo pa, če bo Golob pozitiven tudi na HAGT testu, v nedeljo ne bo mogel biti v volilnem štabu.

Golob bo v zadnjem tednu kampanje lahko sodeloval le na tistih soočenjih, kjer bodo organizatorji omogočili udeležbo na daljavo (denimo preko Skypa ali Zooma), sicer pa ga bodo nadomeščali drugi člani njegove stranke.  Enako velja tudi za druge predvolilne obveznosti.

“Test je pokazal, da bom moral zadnji teden predvolilne kampanje “oddelati” od doma. Za zdaj se počutim dobro. Upam, da bo tako tudi v naslednjih dneh. Hvala vsem, ki ste že izrazili skrb. Mi veliko pomeni,” je zapisal Golob na Facebooku.

Stranka, ki jo vodi Golob, po vseh zadnjih raziskavah javnega mnenja, ki jih objavljajo slovenski mediji, trenutno vodi pred vladajočo SDS in se v tem trenutku spogleduje z zmago na nedeljskih volitvah. Je pa pred vsakimi volitvami za kandidate najpomembnejši prav zadnji teden pred volitvami, celo zadnji dnevi pred dnevom glasovanja, ko se o tem, ali bodo glasovali in kako, odloči tudi večina neopredeljenih.  

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje