Robert Golob prvič v svojem mandatu na uradni obisk v Avstrijo

Slovenija 07. Jun 202316:24 0 komentarjev
Robert Golob
Žiga Živulović jr./BOBO

Premier Robert Golob bo prihodnji torek obiskal Avstrijo in srečal s tamkajšnjima kanclerjem in predsednikom avstrijskega parlamenta.

Premier Robert Golob bo prihodnji torek na prvem uradnem obisku v Avstriji, kjer ga bo sprejel avstrijski kancler Karl Nehammer. Namen obiska je izmenjava mnenj o dvostranskih odnosih, energetiki, prihodnosti schengenskega območja, vojni v Ukrajini in razmerah na Zahodnem Balkanu, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Poseben poudarek bo namenjen vprašanjem, pomembnim za položaj in razvoj slovenske narodne skupnosti v Avstriji, voditelja pa bosta govorila tudi o drugih aktualnih temah, ki bodo na dnevnem redu junijskega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju.

Premier Golob se bo srečal tudi s predsednikom avstrijskega parlamenta Wolfgangom Sobotko.

V kabinetu premierja so poudarili, da so dvostranski odnosi med Slovenijo in Avstrijo prijateljski in razvejani, kar se kaže tudi v visoki dinamiki obiskov na najvišji ravni. Nazadnje se je konec aprila na uradnem obisku na Dunaju mudila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Odlično poteka tudi sodelovanje v gospodarstvu, saj je Avstrija tretja zunanjetrgovinska partnerica Slovenije in druga vlagateljica v slovensko gospodarstvo, so še dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!