RTVS posthumno nagradila Saša Hribarja: “Osebnost s svojevrstno domišljijo”

Slovenija 06. Mar 202417:25 1 komentar
Sašo Hribar
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Radiotelevizija Slovenija je danes posthumno nagradila Saša Hribarja. Opisali so ga kot človeka z izvrstnimi imitacijskimi sposobnostmi ter svojevrstnim domišljijskim svetom. Med drugim so priznanje za življenjsko delo podelili tudi dolgoletni prvi dami televizije Miši Molk, ki je od lanskega marca v pokoju.

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je danes podelila priznanja sodelavcem in nekdanjem sodelavcem RTVS, ki so z nadpovprečnimi dosežki dvignili ugled javnega zavoda.

Med drugim so posthumno priznanje podelili pokojnemu Sašu Hribarju. Opisali so ga kot edinstveno “osebnost slovenskega prostora z izjemno govorniško spretnostjo, človeško širino, izvrstnimi igralskimi in imitacijskimi sposobnostmi ter s svojevrstnim domišljijskim svetom”.

Hribar, ki je umrl lani septembra, je sicer eden od utemeljiteljev satire pri nas, ob tem pa tudi ena najbolj znanih radijskih osebnost. Utemeljil je unikatno šolo za imitacijo in satiro, ki se je oblikovala ob radijski oddaji Radio Ga Ga, so še zapisali v obrazložitvi.

Priznanja za življenjsko delo so prejeli radijski in televizijski režiser Igor Likar, nekdanji sodelavec športnega uredništva Televizije Slovenija (TVS) Lado Vindiš in dolgoletno prvo ime TVS Miša Molk.

Intervju z Mišo Molk ob njeni upokojitvi marca lani si lahko preberete in ogledate tukaj.

Častna priznanja za delo na RTVS so prejeli Darinka Čobec, Vojko Kokot in Rok Škodlar. Priznanje za izjemne dosežke v daljšem delovnem obdobju pa Andrej Doblehar, Marjan Drozg, Franc Femec, Rudi Pančur, Igor Tomše, Klemen Veber in Tadej Tomšič.

Podelili so še priznanja za izjemne dosežke v preteklem letu, ki so jih prejeli Luka Abdulovič, Jelena Aščić, Aljaž Bastič, Gibanje 38, Janez Krušič, Boštjan Brezovnik, Igor Zupe, Erika Pečnik Ladika, Petra Prešeren Golob, Mata Ratej in Lea Širok.

Ob odhodu v pokoj pa so se poslovili tudi od legendarnega radijskega napovedovalca Ivana Lotriča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje