SAB vložila kandidatne liste in pozvala k čim večji udeležbi na volitvah

Slovenija 22. Mar 202218:33 0 komentarjev
SAB
BOBO

Tudi stranka SAB je vložila kandidatne liste za aprilske državnozborske volitve. Predsednica stranke Alenka Bratušek je ob tem pozvala, naj se državljani in državljanke volitev udeležijo v čim večjem številu.

V stranki SAB so v ponedeljek in danes vložili kandidatne liste za državnozborske volitve v vseh volilnih enotah. V ponedeljek so Državni volilni komisiji predložili podpise šestih poslancev v podporo kandidatnim listam. Ob tem je predsednica stranke Alenka Bratušek poudarila, da je lista sestavljena iz pogumnih, zanesljivih in zaupanja vrednih ljudi.

Bratušek je izrazila prepričanje, da trenutne vlade po volitvah ne bo več in da bo Slovenija v prihodnjem mandatu potrebovala pogumne, zanesljive ljudi z izkušnjami, ki so se v krizi že izkazali. Poudarila je, da se je ekipa SAB v tem mandatu že borila za izpolnitev svojih predvolilnih obljub in da so se v stranki izkazali že med finančno krizo leta 2013.

Državljanke in državljane je Bratušek pozvala, da se prihajajočih volitev udeležijo v čim večjem številu, da bo Slovenija dobila “močno levosredinsko vlado, ki si jo zasluži”. Pri tem je poudarila pomen ohranjanja stabilnega in trdnega gospodarstva, socialne države in višanja pokojnin.

Bratušek je tudi izrazila prepričanje, da bodo stranke koalicije KUL, s katerimi ima SAB podpisan dogovor za sodelovanje po volitvah, na volitvah dobile največ glasov. Ob tem je zagotovila, da bodo dobro sodelovali tudi z Gibanjem Svoboda, saj imata stranki veliko vsebinskih skupnih točk.

SAB se na volitve podaja s kandidatno listo 80 kandidatov. Na kandidatni listi stranke, na kateri bo nastopilo tudi 38 kandidatk, bodo sicer kandidirali tudi vsi aktualni poslanci. Bratušek v volilni enoti Kranj, Marko Bandelli v enoti Postojna, Maša Kociper v enoti Ljubljana center, Andrej Rajh in Branislav Rajić v enoti Maribor in Vojko Starović v enoti Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!