Saga s prekmurskim bikom se nadaljuje: pobegnil je v drugo državo

Slovenija 27. Feb 202318:44 7 komentarjev
Bik
Profimedia

Bika, ki je iz hleva kmetije v prekmurski vasi Čepinci pobegnil 12. februarja, so vmes večkrat našli, vendar jim ga ni uspelo ujeti. Kot smo izvedeli, so bika, ki so ga še včeraj videli v Prekmurju, danes našli na Madžarskem, kjer so ga znova skušali ujeti, a je žival spet pobegnila. Tokrat proti Avstriji.

Kot smo poročali, je 12. februarja pozno popoldne iz hleva kmetije v prekmurski vasi Čepinci ušel 18-mesečni lisasti bik. Lastnik Simon Korpič je takrat za N1 povedal, da je bila skoraj 600-kilogramska žival v hlevu proste reje. Ker pa se je bik v nekem trenutku prestrašil, je skočil čez jasli in zbežal. Kljub temu da so žival poskušali izslediti še isti večer, je bila iskalna akcija neuspešna, saj je žival pobegnila v bližnji gozd.

Iskanje prekmurskega bika, ki nima imena, je potekalo vse od takrat. Žival so sicer našli že 14. februarja – opazili so jo na enem izmed tamkajšnjih nogometnih igrišč. Ko pa so se mu približali, se je bik prestrašil in znova zbežal. Iskalna akcija pa se je nadaljevala. Še včeraj so bika spet videli v Prekmurju, nato pa je v enem dnevu naredil dobre štiri kilometre poti in danes pristal na Madžarskem. Skušali so ga ujeti in pripeljati v domač hlev. A tudi to pot neuspešno, saj je žival znova ušla. Tokrat proti tromeji, v smeri Avstrije.

Kot smo še izvedeli, je v iskanje bika za zdaj vključen le še lastnik, saj ga gasilci ne iščejo več.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje