Sandi Češko: “Moja funkcija v SD bo taka, kot je bila doslej”

Slovenija 15. Jul 202117:03 > 17:38 0 komentarjev

Podjetnik Sandi Češko je v današnji izjavi zatrdil, da ga ne zanimata niti funkcija predsednika vlade niti funkcija poslanca. Bo pa v prihodnje nekoliko aktivnejši član stranke SD.

Podjetnik Sandi Češko, dolgoletni član stranke SD, je danes potrdil, da ga vodenje slovenske vlade ne zanima. Da ne namerava kandidirati niti za mandatarja niti za ministra, smo na N1 Slovenija poročali prvi.

“Moja funkcija v SD je in bo taka, kot je bila do zdaj. V stranki sodelujem, sem na razpolago,” je povedal Češko in dodal, da pa se bo na prošnjo predsednice SD Tanje Fajon nekoliko bolj aktiviral kot član. Kot je komentiral, si predsednica stranke želi vključiti čim večje število ljudi. Nima niti poslanskih ambicij, je poudaril in tako zavrnil ugibanja o svojih političnih ambicijah.

Tanja Fajon je v Novem mestu komentirala aktualno politično dogajanje. “Veliko je bilo že povedanega v zadnjih dneh, pred nami so ključna glasovanja v DZ. Koalicija nima ustrezne večine, gre za preštevanje, vlada je izgubila zaupanje,” je povedala in spomnila na spodleteli referendum o zakonu o vodah. Ko je tako veliko nezaupanje ljudi, je težko, da predsednik vlade uspešno vodi vlado, je menila in dodala, da bodo glasovanja ta teden pokazala, kdo je na kateri strani.

Po besedah voditeljice stranke bi si v SD želeli predčasnih volitev. Če pa bodo zbrali 46 poslanskih glasov, pa po njenem ni izključeno ponovno odločanje o konstruktivni nezaupnici vladi, ki jo vodi premier Janez Janša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!